No pitihän sitä lähteä sitten treenaamaan, kun blogin menin perustamaan

Mies tuli mukaan auttamaan ja siitä oli selvästi hyötyä.

Rokki oli vuorossa ensimmäisenä, tuttu istu ja maahan käskytys sujui hyvin häiriöistä (haukkuva koira, ylilentänyt lentokone ja bussi) huolimatta, tosin ekaa kertaa Rokki ennakoi maahanmenoa ja ehti maahan ennen käskyä.. Seuraavaksi otettiin luoksetuloa aina niin että Rokki käskystä juoksi vuorotellen molempien luokse. Nätisti se maltti odottaa istuen kun toinen meistä oli aina vieressä ja kuin tuulispää se säntäsi heti käskyn kuultuaan toisen luokse. Viimeiseksi otettiin vielä kontaktikävelyä, joka sujui niin hyvin että lisättiin häiriöksi Noppa.. Nopan kierto olikin tosi vaikeaa, kovasti Rokki olisi halunnut mennä moikkaamaan eikä keskittyä muhun, eli lisää harjoitusta tarvitaan..

Sitten pääsi vuoroon Noppa.. Nopalle tehtiin oikeastaan kaikki Avoimen luokan liikkeet paitsi paikallamakuu ja hyppy.. Seuraaminen sujui tänään paljon paremmin kuin maanantaina treeneissä, tosin me otetttiinkin tosi aktiivista seuraamista eli käännöksiä oli paljon.. Liikkeestä maahan ja seisomaan menot olivat tosi hyvät, luoksetulossa hinkattiin hieman pysähdystä ja saatiin lievä (n. 1 koiran mitta) hiipiminen pois.. Noudon kanssa oli tänään ihan outoja ongelmia, ensi Noppa meinasi varastaa kapulalle ja kun tätä ei sallittu se oli sitä mieltä että kapulaa ei tarvi hakea.. No seuraavalla yrityksellä sujui yllättävän hyvin ja nyt Noppa taas jostain syystä palautti nätisti sivulle.. Sivulletuloissa on kyllä vielä lievää hiomista niin että asennon saa suoraksi vaikka itse tuijottaa suoraan eteenpäin.. Kaukot olivat muuten erinomaiset, mutta kertaalleen oli ennakointia, eli pitää muistaa treeneissä ottaa pidemmät välit asennonvaihtoihin ettei ennakointia tule..

Siipi oli sitten vuorossa vikana ja aika paljon on tekemistä ennen kokeita.. Ruutu meni yllättävän hyvin, se on selvästi tajunnut että mitä liike tarkoittaa, tosin mun on pirun vaikea hahmottaa milloin se on kokonaan ruudussa.. Seuraamisessa on parantamista, ihan perusseuraaminen on ajottain löysää, lisäksi askeleet vasemmalle ja täyskäännös paikalla ovat tosi hankalia.. Liikkeestä istumaan jääminen oli hyvä. Luoksetulossa pysähdykset ovat hyviä, mutta koira ajottain ennakoi pysähdyksiä, eli enemmän läpijuoksuja.. Lisäksi sekä tässä että Noudossa oli ongelmana sivulletulo, joka on vieläkin tosi kamalan näköinen.. Kaukokäskyt meni hyvin, tosin mä olin 2 metrin päässä, eli etäisyyttä pitäisi kasvattaa.. Oikeastaan muut vaihdot toimivat hyvin, mutta seisomisesta istumaan menossa ehkä joka toinen kerta oikea takajalka liikkuu.. Lisäksi pariin otteeseen ennakointia varsinkin jos teki monta samaa vaihtoa peräkkäin.. Tunnari oli sitten ihan katastrofi.. Yhden kapulan se haki hyvin, mutta kun häirikasa ilmestyi otti Siipi asenteen "tuodaan lähin ja jos se ei kelpaa tarjotaan seuraavaa" eli nyt vaan etsimisharjoituksia sillä yhdellä.. Onneksi mies teki noita kapuloita ja voi varmaan auttaa kotipihalla treeneissä.. Mutta siis kuukaudessa pitäisi saada tunnari kasaan, vahvistaa perusasentoa ja seuraamisia ja saada kaukoissa etäisyys koiraan oikeaksi. Noi on ehkä ne tärkeimmät..