Käytiin taas treenaamassa tällä kertaa Petikossa tokoa..

Rokin treenit meni tosi hyvin, otettiin paikallaistumista (mä pääsen jo 4 askeleen päähän), paikallamakuuta (myös n 4 askelta ja jos ei liiku niin minuutin verran pysyy), sivulletuloja ja kontaktikävelyä/seuraamista.. Oltiin juuri tehty lyhyt pätkä jossa Rokki oikeastaan seurasi (eikä pelkästään tullut mukana), katsekontaktin se piti koko ajan ja paikkakin oli suht oikea.. No oltiin sen jälkeen leikkimässä siinä ja joku koirakusettaja tuli ihmettelemään kuinka vanha Rokki on ja miten se seuraa noin hyvin kun hänen parivuotias koirakaan ei osaa..  No Rokki nyt vaan on niin fiksu ja nopea oppimaan (ja ehkä voi sanoa että omistajakin jaksaa paneutua)

Sen sijaan isojen mustien treenit eivät sujuneet niin.. Molemmilta oli jotenkin puhti vähissä..

Nopan kanssa hiottiin seuraamista ja käännöksiä ja ne meni vielä ihan hyvin, sen jälkeen tehtiin noutoa, jossa vauhtia oli hieman turhan vähän, mutta palautukset olivat hyviä.. Yritettiin vielä hioa luoksetulon pysäytyksiä, mutta koska luoksetulot oli niin onnettoman hitaita päätettiin tehdä vain läpijuoksutreeniä ja todettiin että tää oli tarpeeksi tälle päivälle..

Siipin kanssa aloitettiin Ruudusta.. Eka yritys oli katastrofi, koira lähti kuselle siihen sivulla olevaan pusikkoon.. Hetken keskustelun jälkeen tehtiin muutama onnistunut lähetys ja ruudun keskikohta löytyi hyvin.. Kyseessä siis ilmeisesti oli se tyypillinen "uusi kenttä en toimi" ongelma.. (josta tuli mieleen että pakko yrittää ehtiä sit ennen koetta treenaamaan koekentälle ettei tämä toistu.. Seuraamisissa koira oli vetelä ja niinpä hiomme lähinnä käännöksiä ja sivuaskelia.. Joku pieni lamppu ehkä syttyi koiran päässä vasemmalle otettavissa sivuaskelissa.. Lopuksi otimme vielä sivulletulotreeniä ja mä huomasin että Siipi kyllä tietää mikä on oikea asento se ei vaan viitsi.. Se nimittäin korjaa nätisti jos mä vaan murahdan sille ja kun muutaman kerran toistin tätä kummasti rupesi suoristumaan.. No lisää vaan toistoja (ja miehelle kielto että ennen koetta se ei saa sivu sanaa käyttää, se kun ei vahdi asennon suoruutta)