Tiistaina kerkisi treenaamaan vähän Tokoakin vaikka olinkin kouluttamassa muille agilitya..

Ensin oli vuorossa Rokki, jonka kanssa harjoiteltiin sivulletuloja, jotka onnistuvat aika nätisti käsiohjauksella, sen jälkeen harjoiteltiin vielä istu-maahan liikettä, jossa yritettiin hieman häivyttää kättä, koska itse kädellä koira tekee tosi vauhdikkaasti ja innokkaasti. Sen jälkeen otettiin Siipin kanssa metallikapulan pitoa ja kaukokäskyjä, joista jälkimmäinen sujui selkeästi paremmin.. Lopulta vielä kerkesin Nopalle hieman naksuttelemaan metallikapulaan koskemista, se ehti jo avaamaan suuta, mutta suuhun se ei vielä sitä ota..

Eilen oli sitten vuorossa agilitytreenit.. Tarkoitus oli treenata Nopan kanssa, mutta koko lauma oli mukana.. Odotellessa tehtiin Rokin kanssa sivulletuloja, paikallaistumisia ja parin askeleen seuraamisia häiriön alla.. Siipin kanssa harjoiteltiin yhden tunnarikapulan etsimistä heinikosta ja sen palautusta nätisti, joka rupesi loppua kohden sujumaan.. Ekat yritykset se otti kapulan suuhun ja sylkäisi sen melkein heti, mutta lopussa se tuli jo sivulle.. Tosin se pitää tunnaria sillee tyhmästi päin, joten sen ottaminen suusta on aika hankalaa.. Lisäksi tehtiin seuraamisia, etenkin sivuaskeleita, jotka tänään olivat hyvät, pari luoksetulon pysäytystä, joissa ei ongelmia sekä hinkattiin kaukoja, joissa ei edistystä..

No Nopan agivuoro oli tulossa ja kun mä sitä juoksutin niin totesin että koiruus varoi takajalkaa.. No suunnitelmat uusiksi ja lennosta vaihto Siipiin.. Treenit meni Siipin kanssa yllättävän hyvin, mä ohjasin tosi tiukasti (varsinkin jos oltiin menossa kohti yleisöä) ja Siipi pysyi ihan hyvin kädessä.. Outoa oli se että se pari kertaa hännällään pyyhkäisi riman alas.. No näiden treenien jälkeen jäi sellainen fiilis että ensi viikonlopun piirinmestaruuskisat ei välttämättä ole totaalinen katastrofi..