On taas ollut vähän taukoa kirjoittamisessa kiireiden vuoksi, mutta luvassa sitten sitäkin pidempi teksti..

Lauantaina oli Agilitykisat, jotka ei valitettavasti mennyt meidän lauman osalta kovin hyvin.. Nopalla oli vain yksi startti aamulla, jonka se nukkui täysin.. Oli tosi turhauttavaa vetää perässään 35 kilon hiekkasäkkiä (tai siltä se ohjaaminen ainakin tuntui).. No virheitä radalta ei tullut mutta ihanneaika ylittyi yli kymmenellä sekunnilla, vaikka kerrankin ihanneaika olisi ollut ihan kiva jos vauhtia olisi löytynyt edes vähän..

Siipillä sen sijaan oli kaksi starttia kakkosissa.. Siipiä tosin kiinnosti kaikki muu paitsi agility.. Ekalla radalla meidän olisi kuulunut saada hylly, mutta tuloksissa komeili yliaikavitonen.. Yhdessä kaarteessa Siipi nimittäin lähti vaan kehästä hieman ulos kohti ihanaa narttua  Hyvin kovaäänisellä "PERR tänne ja heti" käskyllä se palasi vielä suorittamaan rataa, mutta vauhti oli hukassa ja nenä nuuskutti ilmassa.. Toinen rata oli aika samanlainen, tosin mä olin varautunut asiaan ja niinpä koira ei kovin pitkälle ehtinyt kun ohjaus oli tiukkaa, mutta kaksi kieltoa tuli juuri tilanteesta kun koira vaan nuuhkii ilmaa ja käveli esteiden ohi..

Rokki sen sijaan loisti kisapaikalla  Me tehtiin kontaktiharjoituksia ja muutenkin häröiltiin ympäriinsä ja valloitettiin monen ihmisen sydän olemalla niin kuolettavan söpöjä.. Kisoissa myös törmättiin Rokin siskopuoleen, joka oli myös ihailemassa kisoja ja sen kanssa olikin kiva painia.. Ainakaan mikään agilitykisoissa ei jännittänyt Rokkia, enemmän se oli innoissaan kun oli niin paljon ihmisiä ja koiria..

Maanantaina oli sitten Siipin ohjatut Tokotreenit, jotka sujui hyvin kaksijakoisesti.. Itse treeneissä koira oli loistava mutta väliajoilla ei.. Tehtiin paikallamakuu mikä meni hyvin kuten aina.. Sen jälkeen oli vuorossa kolme valinnaista liikettä koemaisesti, kun monilla on kokeet tulossa.. Me tehtiin ensin ruutu, joka sujui hyvin, hieman hidastelua oli juuri ruutuun menovaiheessa, mutta ruutu löytyi hyvin  Kouluttajan mielestä ehkä pisteen olisi voinut hidastelusta ottaa pois mutta muuten nappisuoritus.. Sitten tehtiin kaukot, joissa mä olin ehkä n 3 metrin päässä, muut liikket onnistuivat mutta seisomisesta istumaanmenon teki niin että liikkui hieman.. Tosin kun me hieman hinkattiin sivummalla niin mä sain myös taas seisomisesta istumaanmenon tapahtumaan taaksepäin nätisti.. Viimeiseksi oli vuorossa seuraaminen.. Nyt ekaa kertaa sivuaskeleet vasemmalle eivät näyttäneet siltä että mä potkisin koiraa pois tieltä vaan se väisti nätisti, tosin seuraaminen oli hieman liian väljää, eli siihen pitää puuttua.. Itse ongelma oli se että aina kun kouluttaja antoi palautetta Siipi yritti karata narttujen luokse, en tiedä oliko ongelmana se että yhdellä oli juuri loppuneet juoksut, mutta pitäisi sen koiran silti pysyä väliajatkin hanskassa..

Eilen oli sitten taas agitreenit, joissa oli Siipikin mukana, tosin saattaa olla että piirinmestaruuskisojen jälkeen toi eläin ei enää ikinä käy agitreeneissä.. Nopan osalta treenit sujuivat loistavasti, Noppa teki molemmat radat Siipin jälkeen ja vaikka se näytti väsyneeltä niin vauhti oli hyvä.. Mä sain sen lähdössä innostettua tarpeeksi  Ainoastaan yksi kohta ei sujunut niinkuin mä olisin halunnut, oli tarkoitus leijeröidä (tai miten se ikinä kirjoitetaankin) niin että yksi hyppy jäi väliin mutta Noppa hakeutui niin paljon mun luo että se ei onnistunut ja niin vaihdettiin ohjaussuunnitelmaa, mikä sujuikin paljon paremmin..

Siipi sen sijaan..  No eka treeni sujui kohtuudella aluksi.. Vauhtia oli tosi vähän, mutta koira pysyi hyvin käsissä, kunnes loppuradasta kun oltiin menossa kohti treenikavereita jotka istui maassa lähti Siipi radalta.. No mä raahasin sen korvasta takasin ja loppurata sujui.. Toinen yritys olikin sitten täys katastrofi, Siipi hyppäsi ekan esteen, jonka jälkeen toinen este olisi ollut suorassa linjassa, mutta koira tekikin täyskäännöksen ja suoraan toisen koiran takapuoleen.. Ikävää tässä oli vielä se että kyseinen koira oli uros eli tappelu oli lähellä.. No mä nappasin koiran remmiin ja kiskoin takaisin kiinni puuhun ja vaihdoin lennosta Noppaan.. Ehkä se jotain oppii kun karkaamisen jälkeen ei saa enää jatkaa kivaa vaan joutuu kiinni.. No piirinmestaruudet olisi 1,5 viikon päästä, ei oikein oo kovin suuria toiveita Siipin suhteen..

Keskusteltiin myös illalla miehen kanssa Siipistä.. Mun mielestä se on viime aikoina ollut ihan sekaisin ihanista naisista, huomattavasti enemmän kuin ennen.. Niinpä se todennäköisesti leikataan lokakuussa..