Aloitetaan ensin ei treeneihin liittyvästä tapahtumasta.. Nopan käytös Siipiä kohtaan taas paheni ja hyökkäilyt sen kimppuun etenkin jos mä olin jossain kauempana alkoivat uudestaan.. Niinpä tehtiin pikapäätös ja Noppa leikattiin 14.3, leikkaus ei ilmeisesti sujunut ihan optimaalisesti, sillä Noppa oli pitkään aika kivulias ja edelleen sillä on runsasta turvotusta ja hematoomaa kivespusseissa.. Nyt jo turvotus on vähentynyt niin että näkee ettei siellä oo kiveksiä  Alussa nimittäin kivespussit näyttivät siltä että siellä oli jättiläiskivekset.. Nopan kanssa ei siis olla treenailtu mitään, katsotaan nyt leikkauksen jälkeen mikä sen "uran" kohtaloksi tulee.. Ennen leikkausta käytiin kisoissa hakemassa pari jumalattoman hidasta rataa, joissa vielä tuli rimoja alas..

Siipi oli myös samoissa kisoissa, ihanneajat oli sen verran tiukat että siihen ei ihan päästy, vaan toisella radalla tuli yliaikaa reilut 2 sekuntia.. Agiradalla taas kulki paremmin, mutta törkeä loikka puomilta aiheutti vitosen.. Agilityssa Siipillä ei oikeastaan ole enää mitään isompia tavoitteita, tosin nää 4 starttia kolmosissa on osoittanut sen että hyvällä suorituksella (ja kiltillä ihanneajalla) meillä on mahdollista saada nollia..

Sen sijaan Tokossa on tavoitteita enemmän ja sitä me ollaan treenattu sekä treeneissä ahkerasti että kotona. Eilen viimeksi Siipi söi suurimman osan iltaruuasta kaukokäskyjä (lähinnä istu-seiso vaihtoa) treenatessa. Tällä hetkellä Voittajan liikkeet rupeaa olemaan kohtuudella hanskassa. treenattavia kohtia on nimenomaan toi istu-seiso vaihto kaukoissa joka pitäisi saada sujumaan.. Ruutu nykyisin sujuu 9 kertaa 10 oikein.. Noudoissa ongelmana on palautus, se on selvästi auttanut kun mä siirryin palautukseen eteen, tosin asennon suoruuden ja tiiviyden kanssa on vielä tekemistä.. Tätä me ei olla päästy tarpeeksi treenaamaan kun puukapula on viime aikoina hajonnut ja liimaamisesta huolimatta montaa toistoa ei olla päästy tekemään.. Nyt maanantaina ostettiin uusi kapula eli treenit voi taas aloittaa..

Luoksetulossa suurin ongelma on ajottain ennakointi, pysähdykset ovat yleensä hyvät, sekä edelleen sivulletulo.. Siipi jää helposti vinoon.. Seúraamista nyt voi aina parantaa, mun vaan pitäisi muistaa kävellä reippaammin, matelu saa seuraamisen huonommaksi ja siitä saatiin taas maanantaina kommenttia.. Liikkeestä istuminen onnistuu, paikallamakuussa joskus siipi menee vinoon maahan, mutta ei kyllä nouse.. Tunnarissa Siipi kyllä tajuaa idean, mutta ajottain käy sen verran kuumana että nappaa vain ekan.. Lisäksi tiputtelua esiintyy jonkun verran, sitä on hankala treenata sen takia että jos treenaa pelkkää noutoa tunnarilla niin silloin taas lisääntyy toi ekan nappaaminen.. Pitää tehdä yksittäisen kapulan piilotuksia ja vaatia niiden yhteydessä palautus loppuun asti.. Tarkoitus olisi nyt Siipin kanssa päästä 16-17.4 kisoihin sekä toukokuun puolessa välissä mennään noutajien kisoihin.

Viime treeneissä tehtiin jo EVL:n liikkeitä, ohjattu nouto sujui hyvin.. Mun yllätykseksi merkillemenokin onnistui vaikka matka oli se 10 m ja molemmat kapulat tuli ohjauksen mukaan. Tosin sen verran harjoitus oli helpoitettu että keskimmäinen kapula meiltä vielä puuttuu.. Lisäksi tehtiin idioottisalamaa , joksi me siis ristittiin idioottirinkin korvikkeeksi tullut liikkeestä istu-maahan-seiso treeni.. Yllättäen vaikeinta Siipille oli maahanmeno, johtuukohan siitä että sitä ei oo treenattu..  Lisäksi paikallaistumista ollaan tehty, siinä väsyneenä Siipi yrittää mennä makuulle, mutta virkeänä ei ole ongelmia.. Mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että kynnys voittajasta-evl:ään ei ole kovinkaan iso eli tavoitteeksi voisi asettaa että tänä vuonna saadaan siirto evl:ään ja ensi vuonna sitten evl:stä kolme ykköstä..

Rokin kanssa sen sijaan ollaan tehty vaikka mitä.. Sen kanssa onkin ihana tehdä kun kehittyminen on niin valtavan nopeaa. Rokki on oikeastaan tosi täydellinen koira ja tuskin meille enää hidasoppisia noutajia tuleekaan.. Uutena asiana Rokki kävi kokeilemassa paimennusta ja lahjoja siihenkin homman löytyi, tosin pikkuinen väsähti aika pian, ehkä aivot ylikuormittuivat..

Agilityssa Rokki aloitti kontaktiesteiden ja keppien treenin tosissaan. Keppejä ollaan nyt treenattu muistaakseni 4 kertaa ja nyt jo tuntuu siltä että se rupeaa tajuamaan mitä kepeillä pitää tehdä ja käsiohjausta ollaan voitu vähentää.. Nyt vaan jatketaan ahkeraa treenausta niidenkin suhteen.. Kontakteista otettiin ekaksi kokonaiseksi esteeksi puomi, aikaisemmin ollaan siis vaan tehty puomin kontaktialuetta.. Alussa puomi oli tosi jännä, mutta treenamiseen myötä nyt se tekee puomin ihan kuin vanha tekijä.. pari kertaa vauhtia oli liikaa ja se ei pystynyt pysähtymään kontaktialueelle vaan liukui yli, mutta seuraavalla toistolla se teki esteen aina selvästi hitaammin ja sai kontaktin onnistumaan.. Selvästi Rokki tajuaa mitä alastulossa pitää tehdä, nyt pitää vaan vahvistaa sitä niin että se tekee sen riippumatta mun paikasta/liikkeestä.. tarkoitus olisi myös aloittaa jatkossa kokonaisen A:n treenaus, niin että saataisiin A:kin kuntoon ennenkuin kevättreenit alkaa..

Ohjausta ollaan myös treenattu, irtoaminen on selvästi parantunut, lisäksi se on ruvennut hahmottamaan paremmin hyppyesteitä niin että se jo vähän hakee hyppyä eikä vaan juokse vierestä ohi.. Tähän olisi mielenkiintoista keksiä joku treeni mikä vahvistaisi sitä että se suorittaisi esteet jotka ovat suunnilleen linjalla eikä vain niitä mihin se melkein törmää   Sen sijaan haltuunotoissa on edelleen ongelmia, Rokki mielummin työskentelee etäällä ja esim. välistävedot ovat kamalia.. Tätä osaa meidän pitää treenata vielä paljon..

Myös Tokossa Rokki on kehittynyt.. Seuraaminen on hyvää, hieman sitä häiritsee kun ollaan nyt oltu joukkotreeneissä jos joku komentaa kova äänisesti koiraa tai jos joku koira haukkuu tai vinguttaa lelua.. Silloin usein kontakti putoaa hetkeksi, mutta palaa kyllä uudella käskyllä.. Rokki osaa istua kun mä pysähdyn ja käännökset ovat hyvät jo kontakti on päällä..

Liikkeestä pysähdyksissä ollaan edistytty paljon.. liikkeestä seisominen onnistuu jo suunnilleen kisanomaisesti, tehdään myös vielä toistoja avuilla, jotta saadaan pysähdyksestä tarkempi.. Liikkeestä maahanmeno on ruvennut myös vihdoinkin edistymään.. Käsiavulla menee vauhdikkaasti maahan ja jos hidastaa käskyn aikana niin menee myös ilman muuta apua maahan.. Nyt vaan tehostusta tähän..

Luoksetulo on jo pitkään ollut kisakuntoinen, sen sijaan paikallamakuu on koiralle todella hankala.. Jos se on valpas se herkästi nousee istumaan, jos taas vähän väsyttää se ottaa lonkan tai puolikylkiasennon tai vaihtaa sammakkoasentoon, missä jalat on taaksepäin.. Nyt paikallamakuun suhteen on helpotettu treenejä ja lisätty palkkausta, jos se lamppu syttyisi tämänkin suhteen..

Rokin kanssa on suunnitelmissa osallitua epävirallisiin kokeisiibn huhtikuussa ja sit sen jälkeen miettiä, koska me oltaisiin kisavalmiita..