Mä tein nyt päätöksen että kun mä en kumminkaan kerkeä kirjoittamaan joka treenien jälkeen niin kirjoitan silloin kun kerkeän mutta en sit yritä muistella mitään jumalattoman kauan ennen olleita treenejä..

Maanantaina oli Siipin Tokotreenit, jotka sujuivat kohtuullisesti.. Paikallaoloissa ei ongelmaa.. Sen jälkeen treenattiin hajuerottelua post it lapuilla, ideana oli se että koira oppisi erottomaan lapuista sen mikä haisee mulle ja saa palkan lapun tökkäisystä.. Tässä ei ole sitä ongelmaa mitä kapuloiden kanssa on eli itse noutoon ei tarvitse kiinnittää huomiota.. Treeni meni alussa tosi hyvin, Siipi tökki vain oikeaa lappuja ja lopuksi se keksi noutaa myös post-it lapun  Tosin parin noudon jälkeen se innostui niin paljon että sitten sille taas kelpasi mikä lappu tahansa.. Eli siis sama ongelma tuli esiin mikä meillä on tunnarissakin.. Nyt pitäisi löytää joku ratkaisu siihen että Siipi olisi aina rauhallinen tunnarissa, nimittäin silloin se keskittyy ja haistelee ja tuo oikean.. Joskus sen mielestä taas tunnari on "nouda mahd nopeesti eka kapula" - liike.. Lisäksi meillä on ongelmaa kapulan tuomisen kanssa, eli se herkästi hakee multa tukea sen jälkeen kun on nostanut oikean kapulan eikä lähde heti palauttamaan..

Sen jälkeen tehtiin kaukoja, joissa ongelmana on ollut erityisesti pitkä matka, koska me ollaan useimmiten tehty niitä just tuolla hallissa lyhyemmän sivun suuntaisesti. Ensin tehtiin seiso-maahan vaihtoa.. Siinä Siipillä oli taipumus liikuttaa vasenta takajalkaa n 10 cm eteenpäin. Takapalkalla saatiin korjattua liike niin että se onnistui pitkällä (yli 20 m) matkallakin.. Sen jälkeen tehtiin seiso-istu vaihtoa.. Siinä ongelma on taakseistuminen, jossa Siipi taas herkästi tuo oikeaa takajalkaa eteen. Sitä ei saatu kokonaan korjattua, joten sitä pitää hioa kotona..

Tiistaina taas oltiin bortsujen ja kelpieiden treeneissä.. Mukana oli Rokin lisäksi Noppa joka yritti naamioitua rumaksi bortsuksi  Noppa teki hyvin paikallamakuut kahteen otteeseen.. Ekalla kerralla mä olin näkyvillä (kun oli uusi treenipaikka ja uudet koirat ja edellisestä kerrasta oli tosi pitkä aika) ja toisella taas piilossa. Sen jälkeen tehtiin sen kanssa avoimen luokan liikkeitä joissa ei ollut mitään ongelmia (niinkuin ei yleensäkään treeneissä)

Rokin kanssa tehtiin ensin seuraamisia hihnassa, alussa sitä selvästi häiritsi se että paikalla oli niin paljon ihmisiä ja muita koiria ja se reagoi haukkumisiin ja etenkin käskyihin pudottaen kontaktin.. Loppukohden seuraaminen rupesi selkeästi paranemaan ja se kesti paremmin häiriön.. Pitää yrittää käydä sen kanssa enemmän joukkotreeneissä.. Itse seuraaminen oli tosi nättiä ja käännökset tiiviitä. Otettiin myös pysähdyksiä ja vihdoinkin se istuu nätisti ilman käskyä  

Sen jälkeen tehtiin luoksetuloa, joka sujui hyvin. Rokki pysyy tosi nätisti paikalla vaikka mä poistuin max 20 askeleen päähän, odottaa nätisti käskyn ja tulee reippaasti luokse. Sivulletulokin onnistui ilman suurempaa käsiapua, mutta hieman vielä pitää kättä häivyttää.. Sitten tehtiin vielä liikkeestä seisomista, niin että se sai namin heti pysähdyttyä.. Mä pystyin liikkumaan sen edessä ja se seisoi nätisti, mutta sivulle siirtyminen ei vielä onnistu se istuu helposti jos mä yritän siihen tulla.. Sitä siis pitää treenata.. Maahanmenoa yritettiin taas ulkona, mutta se ei onnistu..

Kotiintultua otettiin sitten vähän treeniä vielä sisälläkin.. Sisällä maahanmeno onnistuu, mutta siinä on vielä käytössä tosi selkeä käsimerkkiä. Myös maasta nousemisessa tarvitaan käsiapua.. Tää onkin hyvä kotona treenausaihe, tarkoitus olisi nyt päivittäin treenata sitä.. Jos sitä vaikka sitten kesällä menisi kokeeseen?

Siipin kanssa treenattiin myös kotona istu-seiso vaihtoa.. Sama ongelma oli edelleen, mutta mä olin tiukkana ja palkka tippui vain puhtaista vaihdoista.. Jos tätäkin saisi päivittäin treenattua?