Perjantaina oli taas meidän oma vuoro agihallilla.. Tosin edellinen ryhmä oli treenannut tokoa ja esteet oli sivussa, joten mäkin päätin että tehdään vaan Tokoa (kun ei flunssaisena ja kipeällä kädellä kiinnostanut niin paljoa agility)

Siipin kanssa tehtiin ruutua, joka sujui tosi hyvin sekä kaukoja, jotka eivät sujuneet ihan niin hyvin.. Kaukoissa ongelma on edelleen sama ongelma että seisomisesta istumisessa liikkuu oikea jalka n 5-10 cm eteenpäin, joka taas aiheuttaa koiran kiertymistä. Lisäksi pitkältä matkalta jos ottaa istumisesta seisomisen se ei välttämättä nouse ekalla käskyllä ja jos nousee se saattaa ottaa parikin askelta eteenpäin.. Tähän tosin auttaa takapalkka..

Rokin kanssa treenattiin seuraamista, joka sujuu tosi hyvin, tosin ajottain käännöksissä koira meinaa istua. Liikkeen pysähtyessä se osaa hyvin istua. Otettiin myös juoksua, joka sujui nätisti pomppimatta.. Rokki seuraa yleensä hyvässä kohtaa, joskus saattaa olla edistystä jos on häiriötä. Lisäksi aloitettiin liikkeestä seisomisen treenaus.. Itse pysähtyminen sujuu hyvin, mutta kun mä yritin palata sen viereen se herkästi kävi istumaan. Lopuksi otettiin vielä Rokin kanssa  paikalla makuuta. Sille on edelleen jostain syystä vaikea mennä maahan ja etenkin pysyä siellä. Nyt rauhallisessa ympäristössä treenit sujuivat kohtuu hyvin.

Nopan kanssa tehtiin ihan perus avoliikkeitä, joissa ei mitään suurempia ongelmia ollut..

Sunnuntaina oli sitten rallytoko/tokotreenit.. Rallytokossa Noppa pääsi koearvosteluun.. Valitettavasti alokasluokan rataa ei ollut, joten me tehtiin sitten vaikeampia avoimen luokan liikkeitä. Noppa oli taas jotenkin vetämätön radalla (johtuikohan siitä että se taas paineistui kun tapahtui jotain erikoista) Pisteitä tuli radalta 76/100.. Noista 12 pistettä johtui musta ja toiset 12 koirasta.. Eka virhe tuli spiraalissa, jossa mä ymmärsin ohjeistuksen väärin ja kiersin ekan tolpan 1,5 kertaa kun siitä olisi saanut lähteä jo 0.5 kiertämisen jälkeen.. Tästä miinus 10 pistettä. Lisäksi kaksi kertaa mä tein liikkeen liian kaukana kyltistä, josta sai aina 1 miinuspisteen per kerta.. Lisäksi 10 pistettä jäi riittämättömästä suorituksesta peruutusaskelissa.. Tää oli kyllä myös Nopan vika kun se ei oikein suostunut yhteistyöhön.. Sekä kaksi kertaa meillä oli puutteita yhteistyössä (toinen oli ainakin houkutuksessa), kun koira haahuili.. No kai sitä voisi mennä virallisiinkin rallytokoihin..

Sunnuntai illalla käytiin vielä nopeasti treenaamassa agility, mukana oli Siipi ja Rokki.. Siipillä oli taas kivasti vauhtia ja tarkkuus kohdallaan, eli ei ongelmia.. Rokilla taas oli ongelmia.. Ensin tehtiin rataa jossa oli välistä vetoja, ne ei meinanneet millään onnistua Rokin kanssa.. Yhden välin se tuli nätisti, mutta sitten se taas meinasi seuraavan esteen kiertää kokonaan.. Lisäksi tehtiin A-esteen kontaktia ja Rokki rupeaa hyvin hakemaan oikeaa paikkaa.. Lopuksi vielä tehtiin irtoamisharjoituksia.. Kolme estettä ja putki ei ollut mikään ongelma, koira sujahti putkeen kun mä olin puolessa välissä matkaa.. Putki ja kolme estettä lelulla sen sijaan hidasti selvästi Rokkia kun mä jäin jälkeen mutta ei sentään pyörimistä ollut..

Eilen oli taas aktiivinen tokopäivä.. Ensin oltiin kelpieiden ja bortsujen kimppatreeneissä.. Noppa pysyi suht nätisti paikalla vaikka vieressä oleva ihan narttu sai hännän heilumaan ja ihailevia katseita osakseen. Sen jälkeen tehtiin Nopan kanssa taas avoimen luokan liikkeitä.. Liikkeet sujuivat hyvin ketjutettunakin niin että palkka pysyi koko ajan taskussa ja liikkeet suoritettiin kisanomaisesti.. Tosin nouto ja hyppy jäivät tekemättä, kun välineitä ei ollut.. Tosin luoksetulon pysäytys on sellainen mitä olisi hyvä hioa, nyt pysähdys oli turhan hidas ja lopuksi mä tein vielä nopeita pysäytyksiä pari heittopalkalla..

Rokki oli loistava  Seuraamiset sujuivat aika nätisti, en mä vielä kovin pitkää pätkää tee palkkaamatta, mutta silti.. Tehtiin myös liikkeestä seisomaan jäämistä ja se jää jo pienellä käsieleellä seisomaan ja pysyy siinä vaikka mä kävelen muutaman metrin eteen ja sen jälkeen sen viereen.. Paikallamakuussa sen sijaan on ongelmaa, se jotenkin tuntuu "pelkäävän" makuuta kun on muita koiria läsnä.. Häntä ei heilu yhtään ja korvat on "älä lyö mua" asennossa.. Lisäksi mun mielestä Rokki häiriintyi paljon vähemmän tänään muista koirista kun viimeksi.. Luoksepäästävyyttä myös tehtiin ja vaikeuksien kautta Tiia pääsi rokin viereen ilman että Rokki edes nousi..

Noiden treenien jälkeen oli vielä Siipin ohjatut Tokotreenit.. Tehtiin taas kummallisia tunnariharjoitteita.. Ensin tökittiin hajustettuja post-it lappuja ja lopuksi tehtiin identtisillä vinkuleluilla treeni.. Siipillä meni hyvin, tosin vinkulelun kanssa oli palautusongelma   Paikallamakuut menivät myös Siipimäiseen tapaan erittäin hyvin.. Ja lopussa hinkattiin kaukoja, joissa edelleen samat ongelmat.. jos mä vielä kuukaudenkin kuluttua kirjoitan näin niin ei kiva..