Rokki osallistui tänään ensimmäiseen möllitokoon.. Etukäteen mua jännitti miten käy, sillä liikkeet eivät vielä olleet ihan varmoja ja muutenkin mä en yhtään tiennyt miten Rokki reagoi suureen ihmismäärään ja mun jännittämiseen..

Kun tultiin koepaikalle Rokki oli ihan sekaisin ja vaan yritti ryntäillä kaikkialle kun paikalla oli niin paljon muita koiria ja ihmisiä.. Huomaa että sen kanssa pitäisi vielä enemmän tehdä treeniä niin että on paljon ihmisiä/koiria läsnä.. Onneksi se sitten rauhoittui ennen kehään menoa..

Luoksepäästävyydessä Rokki istui nätisti koko liikkeen ajan, mikä oli mun mielestä outoa ja sai hienosti 10 pistettä..

Paikallamakuussa kesti liian kauan meille että itse liike alkoi.. Mä olin jo vastannut valmis varmaan minuutti sitten mutta toisessa päässä oli jotain häikkää.. No juuri ennen liikkeenohjaajan käskyä rokki reagoi toisen kehän käskyyn ja nousi seisomaan ja kääntyi sinne päin.. Se meni kuitenkin sit maahan mun käskyllä mutta asento oli erittäin vino.. Itse paikallamakuu aiheutti mulle sydämen tykytyksiä, mutta meni hyvin.. Ehkä n 30 sekunnin kohdalla lähti Rokin oikealla puolelle ollut koira hiipimään kohti omistajaa, kun omistaja oli lähdössä kytkemään sitä ja astui kohti koiraa meni koira maahan noin puoleen väliin.. N 20 sekuntia myöhemmin sama koira lähti uudestaan hiipimään ja silloin omistaja kävi kytkemässä koiran.. Ei mennyt kauaa tästä kun vasemmalla puolella oleva koira lähti vauhdikkaasti kohti omistajaa, tämän jälkeen Rokki oli selvästi levoton mutta pysyi nätisti loppuun asti. Tosin se nousi siinä vaiheessa kun mä olin se luona istumaan, mutta luulen että se johtui kaikesta härdellistä.. Arvosana tästä oli 7..

Seuraamisissa molemmissa oli lievää ongelmaa sekä perusasennon kanssa, jolloin mä jouduin antamaan ylimääräisen käskyn.. Myös mun asennosta huomautettiin eli en pidä käsiä riittävän rennosti.. Lisäksi Rokki otti hieman häiriötä ympäristöstä ja hetkeksi lopetti seuraamisen esim. kun koira haukkui kovaäänisesti tai joku vingutti lelua.. Eli siis lisää treeniä häiriön alla.. Arvosanat seuraamisista olivat 8 ja 7..

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli selvästi hidas, lisäksi rokki ponkaisi istumaan samalla kun liikkeenohjaaja sanoi "käsky" eli tätäkin pitää treenata.. arvosana 8.5. Nämä kolme liikettä suoritettiin ekassa kehässä ja sieltä yhteisvaikutukseksi 8.5 ja kommentti että koira on hieman liian rauhallinen ja häiriintyy ympäristöstä sekä ohjaaja jännittää.

Hetken odottelun jälkeen mentiin sitten toiseen kehään, jossa aloitettiin luoksetulolla.. Tää on meidän vahva liike ja se kyllä näkyi.. Vauhti oli erittäin kova, hieman meni jarrutus pitkäksi, mutta nätisti koira tuli sivulle ja arvosanaksi täysi 10

Seisominen seuraamisen yhteydessä ei oikein onnistunut ja Rokki hiipi muutaman askelen perään ennenkuin jäi seisomaan.. Itse seisominen onnistui ihan hyvin. Tulos 8.5

Hyppy sen sijaan ei onnistunut, no sitä ei oltu keritty treenaamaan kun kerran.. Ekalla käskyllä koira nousi seisomaan, toisella käskyllä se lähti eteenpäin, ajatui hypyn väärälle puolelle josta se pongasi hypyn ja suoritti sen väärään suuntaan.. No mä otin koiran vielä' sivulle uudestaan ja annoin käskyn ja nyt Rokki hyppäsi hypyn nätisti, jäi käskyllä seisomaan ja loppuosakin sujui hyvin.. Arvosana oli 0, mutta kunhan sen kanssa tekee muutaman kerran hyppyä niin ehkä se sit oppii löytämään sen hyppyesteen

Toisesta kehästä saatiin myös yhteisvaikutukseksi 8.5, tosin perustelut oli täysin vastakkaiset, Rokki kiihtyi sen verran luoksetulosta että se hieman sähläsi kehässä eli liikkeiden välillä se kävi mm. moikkaamassa tuomaria ja tästä nuoruuden tuomasta sähläyksestä verotettiin pisteitä..

Loppupisteet siis olivat 147,5 ja 2 palkinto, kohta sitä voisi ilmoittautua virallisiin kisoihin.. Treeniohjelmaan lisätään vauhtitreeniä seuraamisen pysäytyksiin, koska ne tosiaan oli molemmat hitaat ja lisäksi seuraamista ja sivullaistumista olisi hyvä tehdä häiriön alla.. Pitää houkutella mies/joku kaveri treeneihin vinguttelemaan lelua ja huutelemaan käskyjä.. Niin ja hyppyä voisi treenata sen pari kertaa vielä ennen seuraavaa koetta

Tokon lisäksi Rokki kävi pyörähtämässä mätsärissä.. Yksilöarvostelu meni ihan hyvin ja Rokki esiintyi hyvin ja sai punaisen nauhan.. Loppukehässä päästiin sijoille 5-8, jossa vaiheessa meidät lähetettiin "kotiin nukkumaan".. Lopussa Rokki ei meinannut jaksaa enää seistä vaan pyrki makuulle.. No olihan päivä ollut pitkä pikku-kelpielle..