Maanantai oli sitten kunnon tokotreenipäivä..

Aluksi suunnattiin bortsujen ja kelpieiden treeneihin.. ja myöhemmin illalla oli vielä Siipin ohjatut tokotreenit.. Noppa ei päässyt treenaamaan, mä en vaan jaksanut kaivaa sitä autosta kun mulla ei oo sen kanssa mitään tavoitteita.. Ehkä meidän pitäisi yrittää keksiä sille joku tavoite, jotta sekin pääsisi treenaamaan..

Rokin kanssa keskityttiin kisoissa ongelmallisiin asioihin.. Oltiin taas malminkartanon kentällä ja häiriötä oli reilun parinkymmenen skeittarin verran.. Ensin otettiin paikallamakuu mikä ei sitten sujunut ihan niin hyvin kuin kisoissa vaan koira nousi ja lähti tulemaan mun luo loppuvaiheessa.. No mä palautin sen paikoilleen ja sen jälkeen tehtiin lyhyemmällä palkkausvälillä treeniä ja lopputreenin ajan koiruus pysyi hyvin..

Sen jälkeen pyrittiin säilyttämään kontakti häiriössä.. Eli käytännössä koiran piti istua sivulla ja tuijottaa.. Tää olikin yllättävän vaikeaa, Rokki kyllä pitää hetken katsekontaktin, mutta sen jälkeen äänet häiritsevät sitä.. Niinpä tavoitteena on treenata tätä enemmänkin.. Suunnitelmissa on hyväksikäyttää miestä, jos se vaikka kotona vinguttaisi lelua ja Rokin pitää ottaa kontakti.. Sen sijaan seuraamisesssa se häiriintyi vähemmän häiriöistä eli mitä aktiivisemmin se tekee sitä vähemmän sitä ympäristö häiritsee..

Sen jälkeen otettiin nopeita jääviä.. Eli namin sijaan lelupalkka joka lensi samantien kun koira oli pysähtynyt/mennyt maahan.. Tällä treenillä saatiin selvästi lisää virettä ja loppua kohden vauhti lisääntyikin.. Tätäkin treeniä tarvitaan lisää..

Rokin jälkeen oli vuorossa Siipi kentällä.. Siipin kanssa tehtiin ruutua.. Se on nyt keksinyt uuden idean ruudussa.. Se menee kyllä nätisti ruutuun seisomaan/maahan, mutta pysyy siellä ehkä n 10 sekkaa ja sen jälkeen tekee komean luoksetulon.. Tätä hiottiin sitten ja lopussa onnistui jo se että mä tein kisoissa vaadittavan kävelyn ja sen jälkeen en kutsunut koiraa luokse vaan kävin palkkaamassa sen ruudussa..

Tehtiin myös kertaalleen tunnari, koira pysyi paikallaan, meni nätisti kapuloille, nosti oikean, tiputti sen, nuuhki väärän ja nosti uudelleen oikean ja toi sen.. Tosin palautus oli taas vaikea..

Kaukoja tehtiin myös, kertaalleen täydellä matkalla Siipi teki koko sarjan ilman ongelmia.. Luoksetulossa ongelmana oli ensin hitaus, mutta kun kaivettiin pallo esiin vauhtikin löytyi, mutta sitten taas meinasi seisominen unohtua.. Lopussa saatiin molemmat sekä vauhti että pysähdykset..

Liikkeestä istuminen sujui hyvin ilman ongelmia.. Noudoissa palautukset olivat hankalia edelleen.. vaikka mä oon kuinka yrittänyt saada siipin vaihtamaan palautuksen eteen se ei vielä oo sitä tajunnut..

Näiden treenien jälkeen käytiin lenkillä koko lauman ja äidin kanssa paloheinässä jossa törmättiin karkuteillä olevaa whippetiin, se säikähti sen verran meidä laumaa että jatkoi karkumatkaa eikä antanut meille kiinni.. harmikseni luin jälkikäteen että kyseinen koira oli menehtynyt karkumatkansa aikana..

Lenkin jälkeen Siipi pääsi ohjattuun tokoon.. paikallamakuu sujui Siipimäisesti, tosin ehkä kuolaaminen oli normaalia suurempaa.. Siipi on hyvin ehdollistunut siihen että paikallamakuusta saa aina lihapullaa ja se odottaa aina nätisti kuolaten paikalla..

Sen jälkeen tehtiin tunnaria, jossa ekalla kerralla Siipi otti kyllä nätisti oikean kapulan, mutta se yritti purra sitä.. Tää on tosi epätyypillistä Siipille.. Mä kielsin sitä siitä ja otettiin pitoharjoituksia, jonka jälkeen uusinta tunnarilla.. toisella yrityksellä se olisi ottanut väärän kapulan, mutta kun meillä väärät oli pahvissa kiinni niin se ei saanut sitä vaan toi sitten oikean ihan nätisti..

Sivussa mä treenasin noudon eteentuloa kun muut teki tunnaria ja sain Siipin tajuamaan mihin pitää tulla jos seisoin kunnon haara-asennossa.. Kyllä se vielä jää vähän kauas, mutta parempi tää on kuin se täysin vino asento.. Nyt vaan pitää yrittää saada omia jalkoja lähemmäs toisia..

Liikkeestä istumisessa ongelmana oli selvästi se että koira ennakoi.. Se hidasti vauhtiaan ja kuvitteli käskyn tulevan muutaman askeleen jälkeen.. Myös itse seuraaminen sekä istuminen toimivat paremmin jos mulla o,li kunnolla vauhtia.. Eli kisoissakin pitää muistaa kävellä reippaasti..

Luoksetulon pysäytyksessä vauhti oli sisällä vielä hitaampi kun mitä ulkona, tosin musta se on aina ollut tuolla hitaampi ehkä se varoo liukkaampaa alustaa.. Mutta siis pysäytyksiä ei kannata hirveesti tehdä vaan enemmän läpijuoksuja..