Nopan suhteen Tokoiluja on jatkanut Tero. Valitettavasti Noppa oli taas tossa kovin kivulias huhti-toukokuussa ja treeneihin tuli taukoa. Samasta syystä johtuen myös Noppa ei päässyt seuran tokokisoihin.. Mutta syksyllä sitten toivottavasti..

Siipi sen sijaan oli seuran tokokisoissa. Itse kisat menivät hyvin metallinoutoon asti.. Siipillä kun on ollut noudot aina ongelmia. Mä päätin taas vaihtaa kapulan palautuksen edestä takaisin sivulle, kun sen tuntui olevan mahdotonta tulla tarpeeksi lähelle eteen ja sit mä en saanut kapulaa siltä ollenkaan.. Sivulletulossakin se jää kapulan kanssa liian väljäksi, mutta siitä asennosta sen kapulan kuitenkin saa otettua.. Päädyttiin myös vähän ennen koetta vaihtamaan sekä metallinen että puinen noutokapula pienemmiksi, kun jostain syystä Siipi selvästi mielummin kantaa pienempää kapulaa. Pienemmillä kerittiin treenata lähinnä sisätiloissa..

Kokeessa paikallaolosta saatiin täysi kymppi, tosin tuomari epäili että Siipi ois vinkunut, mun on vaikee tätä uskoa ja vieressä olleen Unnankin omistaja epäili että vinkuna olisi tullut Unnasta. Yksilöliikkeet alkoi tunnistusnoudolla ja ekaa kertaa ikinä Siipi toi oikean kapulan  Tosin valmistelevassa vaiheessa se nousi seisomaan siinä vaiheessa kun mä merkkasin kapulaa. Sivulletulo oli väljä ja tuloksena 7. Seuraaminen oli ihan ok, ei mitään parasta Siipiä mutta toisaalta ei toivotontakaan. Tulos 7. Luoksetulossa molemmat pysäytykset oli mun mielestä hyvät, vauhti olisi voinut olla vähän parempi ja loppuasento oli taas vino.. Tulos 8. Kaukoissa tekniikka oli täydellinen mistä olen erittäin tyytyväinen, tosin jouduin käyttämään ylimääräisen käskyn kun Siipi ei meinannut noista seisomaan, tulos 8. Hyppynouto sujui hyvin, loppuasento oli vino ja kaukana, tulos 8. Metallinouto oli sitten jotain kamalaa, heitto hiekkakentällä upposi niin että Siipi ei millään meinannut saada kapulaa, se yritti varmaan minuutin verran saada kapulaa suuhunsa, keksi jopa nostaa kapulan pystyyn kuonolla, mutta kapula ehti aina kaatua ennenkuin se sai sen suuhun.. Tästä siis tuloksena nolla ja lopputuloksena myös se että koira muuttui aivan eri koiraksi loppukokeen ajaksi.. Seuraavana oli liikkeestä istuminen, Siipi ei lähtenyt seuraamaan, käskystä se ensin jäi seisomaan, toisella käskyllä istumaan, mutta oli sitten melkein heti valahtanut vielä maahan.. Tulos 0. Samoin ruutu meni nollille, ei koiralla enää itsevarmuus riittänyt, se ajautui ekalla käskyllä vasemman takatolpan taakse ja toisella käskyllä pongasi sitten kehänauhan ja ylitti sen.. Tulos 0..

ja jotta vituttaisi vielä enemmän niin meillä on metallin kanssa nyt iso kriisi.. Eli isoakaan metallikapulaa ei taas oteta ollenkaan suuhun.. Aloitetaan siis aivan alusta, muutaman kerran ollaan nyt treenattu sitä että namia saa kapulan tökkimisestä, suuhun se ei sitä kunnolla vielä ota.. No muuten voittajan liikkeet ovat suunnilleen hanskassa, tarkoitus on nyt kesän aikana vahvistaa vähän kaikkia liikkeitä, hioa perusasennot suoriksi sekä kapulan kanssa että ilman kapulaa ja korjat toi rikkinäinen metallinouto.. Sitten vaan syksyllä kokeisiin..

Hevin kanssa ollaan myös aloitettu Tokoiluja.. Seuraaminen on selvästi meidän paras liike, Hevillä on todella hyvä paikka ja se kestää jo yllättävän hyvin pieniä pätkiä. Istumiset on vielä vähän hakusessa eli niissä pitää pysähdyttyä namilla avustaa, käännökset sujuu.. Liikkeestä seisomista ollaan myös tehty, käsimerkillä onnistuu ja vähän pääsee jo pois hevin luota, maahanmeno on inhottavan hidas ja vaatii pysähdyksen multa.. Sitä siis pitäisi vahvistaa.. Luoksetulo onnistuu, tulee sivulle pienellä käsiavulla, mutta paikallaistuminen ei vielä onnistu kuin parin metrin päähän.. Paikallamakuussa ongelmana on maahanmeno sivulla (menee paljon paremmin jos on edessä), kestää jo hyvin mun liikkumista ja viereenkin tulon, kesto jossain n 30 sekunnissa.. Ylempien luokkien liikkeistä ollaan aloiteltu metallinoutoa, kaukoja ja ruutua, mutta ne ovat vielä alkutekijöissä.. Tokossa kaikkein positiivisinta on se että hevi tekee erittäin mielellään eikä häiriinny muista koirista tai äänistä.