Oltiin flattileirillä Siipin ja Hevin kanssa keskiviikosta sunnuntaihin. Tokossa käytiin molempien kanssa joka päivä to-su. Saatiin paljon vinkkejä asioihin sekä treenattua kunnolla.

Tehtiin paljon sivullaoloa, kouluttajan mielestä seuraaminen ei voi onnistua jos koira ei osaa sivulla pitää kontaktia yhtä kauan kuin itse kaavio kestää. Lisäksi kontakti pitää pysyä vaikka olisi kuinka paljon häiriötä.. Hevi pitää ihan nätisti kontaktin jos häiriötä ei ole, mutta sille riittää ihan pienikin häiriö siihen että kontakti putoaa. Eli sen kanssa riittää varmaan nyt vähän aikaa se että vaatii esim kentän laidalla/kimppatreeneissä sitä pitämään kontaktia.. ja häiriöttömässä tilassakin kontaktin kestoa pitää lisätä.. Siipi pitää sen sijaan kontaktin ihan hyvin ilman häiriötä, mutta vähän kovempi häiriö saa kontaktin tippumaan.. Sitä siis kiusattiin treeneissä ihan kunnolla ja loppua kohti ei enää haitannut häiriöt niin paljon.. Yllättävää oli se että pallojen/lelujen viskely ei siihen hirveästi vaikuttanut, mutta ystävällinen puhe kyllä

Hevin kanssa keskityttiin myös sivulletulemiseen, vaihdeltiin suuntia mistä se tulee sivulle niin että liikerata tulisi paremmaksi. Hevi tarvitsee kyllä vielä selvän käsiavun, ilman sitä se ei tajua tulla sivulle..

Ruutua tehtiin myös paljon Siipin kanssa.. Kehässä oli jopa 4 ruutua ja sitten lähetettiin koiraa aina vaihdellen ruutuihin. Aika hyvin Siipi tajusi että ruutu löytyy aina edestä, jos edellinen ruutu oli hankalassa suunnassa, mä käytin suuntaukseen apuna myös kättä. Lisäksi mun pitää muistaa kysyä Siipiltä missä ruutu on ennen lähettämistä. Siipi löytää aika hyvin ruudun sisälle, tosin se jää hieman laitaan ajottain, mutta tähän päätin olla puuttumatta. Häiriötötsiä asennettiin myös yhdellä kertaa matkalle ruutuun, mutta ne ei tällä kertaa onneksi Siipiä häirinneet.

Metallinoudonkin kanssa saatiin uusia ideoita. Idea oli tehdä noudosta kiva leikki, Siipi nimittäin edelleen vihaa metallikapulaa. Kapuloita on kaksi ja kun se on palauttamassa ensin heitettyä heitetään toinen toiseen suuntaan, jonka se saa sitten hakea.. Metallikapulan kanssa kun ei ole käytännössä riskiä siitä että koira rupeaisi kapuloita puremaan. Tämä tietenkin heikentää noutojen paikallapysymistä, eli siihen kannattaa kiinnittää huomiota sitten muissa treeneissä.

Paikallamakuut ja istumiset sujuivat Siipiltä ilman ongelmia leirillä, Hevin kanssa tehtiin myös paikallamakuuta missä se pysyy hyvin.. Sen sijaan istumassa odottaminen ei oikein tällä hetkellä suju eli sitä pitää treenata lisää. Hevin kanssa luoksetulo sujuu hyvin, mutta tosiaan alkuosa liikkeestä eli istuminen ei onnistu..

Siipin kanssa tehtiin myös tunnaria ja yllättävän hyvin sieltä nousi oikea kapula