Oltiin sitten pyörähtämässä piirinmestaruus toko-kokeissa Siipin kanssa.. Vaikka pisteet olivat samaa luokkaa kun aiemminkin eli 185,5 pistettä niin suoritukseen ei voinut olla yhtään tyytyväinen.. Jostain syystä Siipi oli kuin unessa, tosin liikkeet keskimäärin sujuivat.

Paikallamakuu oli erittäin hyvää Siipiä ja siitä tulikin kokeen ainoa kymppi. Nyt maahanmeno oli ripeä siipiksi ja asento suora. Ilmeisesti jossain vaiheessa oli siirtynyt lonkka-asentoon.

Seuraaminen oli eka varsinaisista liikkeistä ja eka katastrofi liike.. Siipi ei seurannut mun mielestä ollenkaan ja lähinnä seuraaminen tuntui siltä että olisi pitänyt kivirekeä vetää perässä.. Ei mitään kontaktia ja Siipi valui jossain siellä turhan takana.. Saatiin me sentään 5 pistettä, sekin taisi olla säälistä..

Liikkestä istumisesta tuli 7 pistettä.. Alun seuraaminen oli edelleen yhtä kamalaa, istuminen oli kuin hidastetusta filmistä, mutta niin kuin tuomari sanoi "liike tuli tehtyä, vaikka kaikki vauhti ja into puuttui"

Luoksetulosta tuli myös 7, itse pysähdykset olivat siistit, mutta ongelmat olivat ne itse luoksetulo osuudet, ainoastaan seisominen ja maahanmenon välissä Siipi meni laukkaa, muuten se ravasi hitaasti.. Myös loppuasento oli vino, tosin tää on sellainen virhe mitä treeneissäkin tapahtuu..

Vikana ekasta osuudesta oli ruutu, joka valitettavasti ei nyt löytynyt. Siipi lähti hakeutumaan vasemmalle vinoon kohti luoksetulon lähtömerkki, pysähtyi kyllä käskystä, mutta uudella ruutukäskyllä suuntasi sitten kehänauhan yli.. Ruudun hakemisharjoituksia olisi siis syytä tehdä jatkossakin.. Tuli myös mieleen se että me ei olla nurmella ruutua treenattu ja mä olen huomannut että Siipi reagoi voimakkaasti ruutunauhoihin eikä ruutumerkkeihin ja nyt niitä itse nauhoja ei näkynyt (mutta kehänauha näkyi).

Toinen osuus alkoi hyppynoudolla. Nyt hypättiin molempiin suuntiin, vauhti suht ok, mutta ongelmana loppuasento (niinkuin kaikissa lopuissakin noudoissa) Siipi tällä hetkellä palauttaa kapulan n 1 metrin päähän johonkin sivu ja etuasennon väliin ja jää vielä seisomaan.. Noudon palautusta siis pitäisi hinkata, nyt hyppynoudosta 7.

Metallista arvosana oli 6, vauhti selkeästi hitaampi kuin hyppynoudossa ja palautusasento hakusassa. Myös tunnarista saatiin 6, Siipi teki hyvin kapuloilla töitä, mutta jäi kauas seisomaan ja mä vielä onnistui tiputtamaan kapulan.

Kaukoista saatiin arvosanaksi 5. Taas ongelmana oli ennakointi, eli alussa maasta Siipi nousi seisomaan, mutta valahti istumaan hyvin nopeasti ja mä jouduin nostamaan sen uudestaan. Lisäksi toisella kertaa seisomaan nousuun tarvittiin kaksi käskyä. Myös turhan voimakkaista käsimerkeistä huomautettiin. Pitääpä joskus videoida niitä treeneissä.

Kokonaisvaikutus oli 6,5 tuomarikin huomasi että koiraa osaa, mutta sitä ei vaan huvita..

No seuraavat kokeet on 21.10 toivotaan että vire on silloin parempi. Nyt Siipi ehkä sai liikaa tehdä edeltävinä päivinä (esim. riekkua pihalla), ehkä ensi kokeisiin pitää paremmin levätä..

Lisäksi treenaaminen alkoi jo eilen illalla kun tehtiin sisätokoilua.. Kaukoissa on tavoitteena nyt tehdä asentojen pitkittämistä ja vahvistaa asentoihin siirtymistä, Siipi kyllä tekee vaihdot suht hyvällä tekniikalla. Nytkin olohuonetreeneissä nimenomaa seisomisesta Siipi valahtaa helposti istumaan.. Lisäksi tehtiin puukapulan kanssa palautuksia ja ne ei sujuneet kovin hyvin, nyt se sentään istui ja muka sivulle, mutta tosi pahasti vinoon.