Nyt tuntuu taas siltä että into treenata tokoa on löytynyt jostain. En tiedä onko kyseessä viime viikonlopun kisat ja kuunteluoppilaana oleminen nuorten koirien tokoringissä vai mikä.
Siipillähän on nyt ollut rauhallista tokon suhteen kun sillä ei ole ollut mitään säännöllisiä treenejä.. ja kun melkein kaikki illat on olleet täynnä agia ja uuden työn myötä ei ole jaksanut samalla lailla on treenaaminen ollut aika vähäistä. No nyt tää viikko on vielä illat ihan täynnä, mutta lokakuussa on aikaa enemmän tokolle ja lisäksi Siipilläkin alkaa säännölliset treenit.

Eilen taas treenailtiin tunnin verran tv:n katselun yhteydessä olkkaria tokoa.

Ensin oli vuorossa Hevi, jonka kanssa teemana oli maahanmeno. Ensin tehtiin ihan vaan edessä istu-maa harjoitusta, jossa tarkoitus oli häivyttää käsiapuja. Muutaman toiston jälkeen maahanmeno kyllä sujui ilman käsiapua, mutta istumaan nousuun sitä tarvitaan. Sen jälkeen otettiin liikkeestä maahanmenoja. Nyt Hevi meni kyllä reippaasti ja oikealla tekniikalla maahan sekä edessä että sivulla liikkuessaan, mutta aika paljon se tarvitsee vielä käsiapua tähän. Kun Hevi on mennyt maahan se kyllä kestää sen että mä pyörin ympärillä hieman eikä nouse ennen vapautusta.

Lopulta treenattiin vielä metallikapulan käsittelyä. Pentunahan hevi kantoi mielellään metallikapulaa, mutta jossain vaiheessa hampaiden vaihtumisen yhteydessä kapulan kanto loppui. No nyt eilen aloitettiin ekan kerran naksuttelemaan kapulalle ja hyvin nopeasti Hevi oppi että kapulaa tökkäämällä saa namin palkaksi. Tosin suun avaaminen ei ole vielä oikein onnistunut, jos tökkäämisestä ei palkkaa niin seuraavaksi sieltä rupeaa tulemaan tassulla läiskimistä ja istumista kapulan eteen.. No jatketaan harjoituksia.

Siipin kanssa keskityttiin kaukoihin ja kapulan palautukseen sivuasentoon, missä on suuria vaikeuksia sisälläkin..