Torstaina alkoi MM-kisat ja siitä saakka aika on kulunut tehokkaasti valkokankaan äärellä.. Erityisesti Hevi on tykännyt katsoa mallia agilitykoirista.. Yllättävää kyllä jopa MM-tasoisilla koirilla on perusasioissa parantamisen varaa.. Koirat ei pysy lähdöissä, hyppivät kontakteilta jne.. No Hevi päätti opetella kontaktit ja lähdöt erittäin hyvin eli niitä ollaan nyt treenattu kotona smiley Kontaktilaudan kanssa tuli vaan ongelma, se on jostain syystä vääntynyt (olisiko pystyasento ollut huono säilytyasento sille) ja se on nykyisin sen verran keikka ettei sillä viitsi treenata.. No jotain piti keksiä ennenkuin mä/mies saa askarreltua uuden kontaktilaudan.. No tehtiin sitten todella paksun kirjan kanssa treeniä jossa Hevin piti opetella jättämään takajalat kirjan päälle, sekin varmasti kehittää takajalkojen hahmotusta ja sitä kautta oikeaa asentoa.. Yllättävän nopeasti hevi oppii..

Tänään illalla käytiin myös kentällä treenaamassa.. Ihanaa kun Hevin kanssa treenaaminen alkaa nykyisin sujua ja nyt meillä ei ollut ees häkkiä käytössä kun joku ei jaksanut raahata sitä kun kenttä oli täysin tyhjä.. Otettiin ensin vauhtiympyrää, joka oli rakennettu niin että siinä oli aina kaksi hyppyä ja mutkaputki.. Kun mentiin myötäpäivään (koira mun vasemmalla puolella) treeni sujui erittäin hyvin, Hevi ampui aina kaukaa putkeen ja haki hyvin hypyt ja pystyttiin tekemään parikin kierrosta putkeen (eli hurjat 12 estettä eniten tähän mennessä).. Toiseen suuntaa oli paljon takkuisempaa, jostain syystä Hevi hakeutui herkästi putken väärään päähän, jos mä en saattanut sitä loppuun saakka ja lisäksi se saattoi tulla esteitä ohi.. Sille vaan on niin paljon helpompaa olla mun "toko"-puolella.. No saatiin me treeni onnistumaan sillee että tehtiin yli kierros kun hetki hiottiin smiley

Seuraava treeni oli sitten eli ideana oli tehdä ensin putki, sitten hyppy ja kääntyä tiukasti hypyltä takaisin putkeen.. Alussa kaarteet yllättäen venyivät tosi pitkiksi kun hevi ei ole tottunut kääntymään ja varsinkin kun ensin oltiin tehty tuota täysiä eteen treeniä.. Muutamalla palkkauksella saatiin homma toimimaan molempiin suuntiin kohtuullisen hyvin.. Lisäksi treenattiin yhdellä hypyllä sylkkäriä niin että koira teki ensin sylkkärin ja sitte suoritti hypyn.. Tämä oli aluksi täysin käsittämätöntä Hevin mielestä, mutta pikkuhiljaa se oppi seuraamaan kättä.

Lopuksi treenattiin vielä takaakiertoja, tai lähinnä muistutettiin niistä.. Hevi muisti hyvin nopeasti mitä takaakierrot on ja se nätisti pienellä kaarella tekee takaakierron vaikka otettiin vauhtia putkesta.. Sen jälkeen tehtiin vielä yhdellä hypyllä kahdeksikkoa ja tässäkin kierrokset pysyivät pieninä.