Tokotreenit eivät taas menneet ihan nappiin.. Tai itse liikkeet koira teki kohtuudella, mutta joka välissä se yritti karata nartun luo..

Teemana oli häiriötreeni.. Ensin otettiin paikallamakuu, jossa oli käskytykset yksitellen ja kouluttaja kierteli koirakoiden välissä.. Tämä sujui hyvin.. Sen jälkeen oli noutoa niin että kapula heitettiin ja sen jälkeen otettiinkin koira mukaan ja lähdettiin eri suuntaan.. Se sujui hyvin, mutta itse metallinoudossa Siipi näytti taas siltä että se meinasi oksentaa kapulan vuoksi sekä se lähti suuntaamaan kohti muita koiria kesken palautuksen (korjasi kyllä kurssin käskyllä) Metallin kanssa siis pitää ehtiä joku treenikerta tekemään vauhtinoutoja..

Sen jälkeen oli vielä luoksetulo pysähdyksillä niin että kouluttaja huuteli "käsky" "kutsu" useita kertoja sekä alussa että kun koira oli pysähtynyt.. Siipin kanssa ei ongelmia eli se kuunteli hyvin koska mä annan käskyt..

Lisäksi sivussa omatoimisesti hinkattiin taas kaukoja, joissa edelleen seisomisesta istuminen on se vaikein vaihto ja tehtiin seuraamisen sivuaskelia, jotka rupeavat sujumaan tosi hyvin sekä sivulletuloja, joiden suhteen myös Siipi on ruvennut keskittymään ja tulee suorempaan..

Niin ja mä sitten varasin Siipille leikkausajan kahden viikon päähän, eli heti tokokisojen jälkeen olisi tarkoitus käydä leikkauksessa ja sen jälkeen Siipi pääsee pariksi päiväksi äidin luo lepäilemään..

No kotiin pääsyn jälkeen treenattiin vielä vähän Roksun kanssa.. Ensin tehtiin sivulletuloja.. Pikku hiljaa se rupeaa tajuamaan että sitä kättä pitää seurata sivulletulon yhteydessä.. Sen jälkeen tehtiin liikkeestä maahanmenoja, jotta koira oppii erottamaan tekniikan istumasta maahanmenosta.. Koira siis ei seurannut mua vaan mä istuin lattialla ja se seurasi mun kättä ja meni käskysta (+ käsimerkki) maahan.. Lopuksi vielä treenattiin leikkimistä vetolelulla sekä noutoa pallolla.. Rokki osasi jo kerran palauttaa pallon nätisti käteen