Sira on nyt talvikaudella valmennusryhmässä varakoirakkona. Tänään päästiin ekaa kertaa treenaamaan, harmi vaan että Niinu oli poissa ja tuuraajana oli Maiju. Olisi ollut kiva käydä Niinunkin koulutuksissa, kun taas Maiju on meitä kouluttanut aiemminkin..

Alla on treenipiirustus ja lisäksi video treeneistä löytyy osoitteesta  http://www.youtube.com/watch?v=KKfPEsTvX8c&feature=plcp 
Eka ongelma tuli kepeille viennin suhteen. Ekalla kertaa niinkuin videossa näkyy hyppy menee pitkäksi ja kepeille mennään kakkosväliin.. Sira ei osaa kovin hyvin jarruttaa ennen hyppyä ja ensin hinkattiin sitä hieman.. Mä kutsuin Siran annoin sille jarrutuskäskyn ja samalla palkkasin heittämällä lelun sitä vastaan ennenkuin se ehti hypätä, sen jälkeen kepeille meno sujui paremmin.. Välistäveto 4-5 välissä sujui hyvin ja seuraava ongelma pituudella. Joko Sira hyppäsi pituuden pitkäksi tai sitten se herkästi kielsi sen..

Esteen 14 jälkeen Sira oli ihan varma että putki on seuraava este ja aika kovasta käskytyksestä huolimatta se hakeutui sinne.. Tosin treeneissä toi putki oli vielä enemmän tyrkyllä kuin ratapiirrustuksessa. Lopulta kohta saatiin sujumaan muutaman hinkkauksen jälkeen mutta vauhtia tuohon kohtaan ei Siralle saatu vaan se teki kaikki toistot vähän laiskasti. Ekalla kerralla myös vekki ennen hyppyä 17 unohtui, jolloin Sira meni väärään päähän putkea.

Toinen kepeille vienti saatiin sujumaan kunhan mä tajusin pysyä hetken paikoillani ja antaa koiran vedon jälkeen hakea itsenäisesti kepit.. keppien jälkeen olevalle hypylle tuo kiepautus mitä mä ensin kokeilin oli selvästi huonompi kuin persjättö, joka näkyy ihan videon lopussa..

Lopussa Sira rupesi näyttämään jo melko väsyneeltä, ja ohjaajakin meinasi olla puoliunessa ja ohjata koiran vikana esteenä a:lle puomin sijaan.. Kaiken kaikkiaan varsin onnistuneet treenit