Melkein kuukausi on vierähtänyt viimeisestä tekstistä ja mä yritän nyt hieman vetää yhteen mitä kaikkea sitä on tehty ja miten edetty..

Kisarintamalla on Siipillä ollut pitkästä aikaa Agilitykisat, eka rata tauon jälkeen oli upea nolla, valitettavasti vaan sijoitus oli vasta seitsemäs ja niinpä me edelleen kisataan kakkosissa.. Toinen ratakin meni suhteellisen hyvin, tosin siinä yksi putki suoritettiin väärin päin ja siitä hylly..

Nopalla sen sijaan on ollut epäonnistuneempia startteja.. Viime viikonloppuna se oli taas Purinalla ja aivan toivottoman hidas.. Ekalta radalta tuli hylkäys kun se käveli pituuden yli eikä hypännyt ja toiselta yksi kielto ja jumalaton yliaika.. Mun motivaatio kisata sen kanssa rupeaa vähenemään kun tuntuu ettei kisaamisessa ole mitään järkeä kun se ei tee mitään niin kuin treeneissä..

Agilitya ollaan myös treenattu.. Treeneissä Nopalla on mennyt yleensä hyvin (lukuunottamatta yhtiä treenejä milloin se oli viettänyt päivän ulkona kun koiruudet olivat murtautuneet pihalle),  vauhtia treeneissä riittää ja tarkkuus ei silti kärsi pahasti.. Jos mä vaan saisi sen kulkemaan samanlailla kisoissakin.. Siipillä taas on ollut treeneissä tavoitteena suorittaa kontaktit nopeammin.. Sillä kun on ongelmana ollut se että se matelee alastulolle, joka johtuu siitä kun sitä jossain vaiheessa joutui aina kieltämään kontaktien hyppimisestä.. Hieman nopeutta ollaan ehkä saavutettu.. Lisäksi sen kanssa on keskitytty myös siihen että treeneissä (ja kisoissa) sillä olisi hauskaa..

Rokin kanssa sen sijaan ollaan kehitetty uusia agilityongelmia.. Rokki käy aivan liian kierroksilla treeneissä ja se on tajunnut sen että mun lähelle ei kannata tulla, koska muuten saattaa joutua hihnaan..  Niinpä me ollaan sitten keskitytty siiihen että se antaisi ottaa kiinni ja tehty malttia treeniä.. Käytös sillä on aivan eri agilityhallilla kun muualla ja rauhallinen odottaminen on muisto vain.. Oli pakko shopata sille valjaat, sen verran aktiivisesti se on yrittänyt kuristaa itseään kun on sen vuoro katsoa..

Tokossa ollaan myös käyty ja nyt itsepäisyyspäivänä on taas tulossa mustien tokokisat..

Nopan kanssa treeneissä avoimen luokan liikkeet sujuvat, tosin paikallamakuussa se taas kerran nousi kun oli vieras koira vieressä, mutta muilla kerroilla se on pysynyt hyvin.. Ollaan myös tehty kestävyys treeniä eli treeneissäkin useita liikkeitä peräkkäin ennenkuin se saa palkan ja into on silti säilynyt.. Nyt pitää vaan toivoa että mä en jännitä kisoissa ja se tekisi liikkeet niinkuin treeneissä niin voisi vaihtaa voittajan liikkeiden treenaamiseen..

Siipin kanssa ollaan vahvistettu voittajan liikkeitä.. Paikallamakuussa ainoa ongelma tällä hetkellä on se että ajottain Siipi menee liian vinoon maahan, ongelma esiintyy etenkin silloin jos se on liian edessä perusasennossa.. Seuraamisessa esiintyy ajottain ongelmia väljyyden kanssa etenkin pysähdyksissä ja lisäksi sivuaskeleet on sille vielä hieman hankalia.. Luoksetulon pysäytyksessä Siipi on ruvennut hieman ennakoimaan, tosin ei niin että se haittaisi.. Jos mä teen läpijuoksun se rupeaa hidastumaan/pysähtymään toisen pysähdyspaikan tienoille..

Liikkeistä istumisessa äänensävy on tärkeä, liian kireä käsky saa Siipin edelleen menemään maahan.. Kaukoissa ollaan taas selkeästi edistytty, kaikki muut vaihdot onnistuvat ainakin 90 % kerroista, mutta seisomisesta istumisessa se edistää hieman n joka toinen kerta.. Ruutu on ainakin treeneissä sujunut hyvin..

Noudoista tunnari on edelleen ongelma, Siipi ei meinaa kestää alun valmistelevaa osuutta paikoillaan ja lisäksi oikea kapula nousee ehkä 75 % kerroista.. Ja vaikka oikea kapula nousisi on palautus ongelma.. Palautuksen suhteen ongelma on myös se että mä en tiedä miten sitä treenaisi... Jos tekee treeniä vain yhdellä kapulalla ja vaatii palautuksen rupeaa Siipi taas tarjoamaan "nostan ekan vastaantulevan kapulan" moodia.. No päätettiin että tunnaria ei nyt taas treenata ennen koetta.. Muissa noudoissa lähinnä ongelma on loppuasento, mutta sekin on selvästi parantunut treenillä missä se joutuu palauttamaan kapulaa oudoista kulmista..

Rokki on kuitenkin koirista se joka on kehittynyt eniten Tokossa.. Sen seuraaminen rupeaa olemaan todella hyvää, se on tosi tiivis, se pitää jatkuvaa kontaktia ja edistämisongelmakin on saatu korjattua.. Tosin Rokki ei vielä oikein osaa istua pysähdyksissä ja sitä esim. tänään treenattiin.. Paikallamakuuta ei olla nyt pahemmin treenattu kylmien ilmojen vuoksi, jopa maahameno on Rokin mielestä ikävää jos maassa on lunta.. liikkestä seisomisen harjoittelu on aloitettu ja käsiavulla koira pysähtyy hyvin..

Luoksetuloakin ollaan treenattu, Rokki odottaa tosi nätisti pitkänkin matkan istuen ja tulee täysillä luokse.. loppuasentoa mä en ole siltä vielä pitkältä matkalta vaatinut.. sivulletuloja ollaan tehty paljon hihnan mitalla ja käsiapua ollaan pikkuhiljaa saatu häivytettyä.

Nyt pitää sit aktivoitua treenamisen lisäksi myös kirjoittamisessa ja tavoite olisi jatkossa taas kirjoitella joka treenin jälkeen, muuten sitä unohtaa osan (ja tän avulla todennäköisesti treenaaminen on tavoitteellisempaa)