Oli taas meidän oman treenivuoron aika pe aamulla, koska mustilla on tulossa itsenäisyyspäivänä Tokokisat me tehtiin myös tokoa hallissa, kun tuolla ulkona ei ole kiva toko-ilma..

Rokin kanssa tehtiin agilitya ja malttiharjoituksia.. Viikko sitten treenien jälkeen kävin ostamassa Rokille valjaat ja ne kyllä helpottivat huomattavasti treenaamista.. Rokin kiinni saaminen ei ollut enää niin sähläystä ja selvästi heijastui siihen että se keskittyi paremmin eikä karkaillut ja höseltänyt.. Rokin kanssa tehtiin ensin putken kanssa luvan odottamistreeniä, eli mä kävin palkkaamassa sitä siitä että se ei heti karannut putkeen.. Suht nätisti se odottikin, mä pääsin jopa puoleen väliin suoraa putkea.. Sen jälkeen otettiin putken jälkeen valssiatreeniä, missä mä olin auttamatta myöhässä koko ajan.. Rokki nimittäin on melkein samantien ulos putkesta kun se menee sinne, mitään mustien kanssa todettua "odotetaan kaksi sekkaa ja mietitään mihin seuraavaksi mennään" taukoa ei ole.. Sen lisäksi tehtiin hypyn kanssa käteentulotreeniä.. Eli yksi hyppy ja käännös ja kädestä palkka.. Tää oli Rokille tosi haasteellista, se olisi halunnut heti hurjastella myös muut esteet.. Lopuksi tehtiin myös irtoamista Vinkuhiirelle, nätisti jopa neljän esteen takaa se syöksyy hiirelle.. Rimat meillä oli n 10 cm, mutta Rokki loikkii isoja loikkia niiden yli.. Lopuksi tehtiin vielä yksi eteenlähetys ilman hiirtä ja nätisti se sinne syöksyi, tosin mä en osannut kunnolla heittää palkkaa.. Eli siis omistajalle heittotreeniä vinkuhiirien kanssa  Lopuksi treenattiin vielä A:n kontaktia, sillä rupeaa pikkuhiljaa olemaan ehkä joku haju siitä mihin tassut pitää läntätä kontaktilla..

Nopan kanssa tehtiin ensin kisanomainen tokosuoritus eli kaikki liikkeet putkeen ilman palkkaa.. Nopan pää kesti hyvin ja liikkeet onnistuivat.. Kunpa se tekisi taas kisoissa lähellekkään noin hyvän suorituksen.. Sen jälkeen hiottiin nopan kanssa sivulletuloja (jotka ovat turhan vinoja) sekä luoksetulon pysäytyksiä, joissa vauhti ei meinaa kiihtyä pysähdyksen jälkeen (Noppa ei nosta enää laukkaa).. Lopuksi Noppa pääsi treenaamaan myös Agi ja tehtiin samaa lähetystreeniä, eli yritin innostaa sen ja palkkasin sen parin esteen suorituksen jälkeen.. Nopalla oli kyllä vauhti ja into kohdallaan treeneissä..

Siipi ei päässyt ollenkaan agilityyn, sen verran kamalaa meidän toko oli.. Seuraaminen oli jotenkin tosi haahua.. Liikkeestä istuminen meinasi mennä maahanmenoksi, tosin lopussa saatiin onnistuneita istumisia kasa ja mä palkkasin sit sitä suoraan istumisesta.. Luoksetulon pysähdyksessä se on nyt keksinyt ennakoida eli me otettiin jumalattomasti läpijuoksuja.. Lisäksi hinkattiin loppuperusasentoa, joka on jopa surkeampi kuin Nopalla.. Myös kaukot tökki tosi pahasti, jostain syystä sekä maasta seisomisessa ja istumisesta seisomisessa se yritti edetä mitä se ei yleensä tee.. Sen sijaan vaikein vaihto seisomisesta istuminen sujui kohtuullisesti.. Pitää toivoa että paska kenraali ennakoi onnistumista kisoissa